EĞİTİM ANLAYIŞIMIZ
İlköğretimin birinci basamağı olan ilkokul çağı öğrenmenin sistematik olarak planlandığı ilk basamaktır. Öğrencilerimizin okul öncesi dönemde kazandıkları bilgi ve becerilere bu dönem itibariyle farklı bilgi ve beceriler eklenir. İlk okuma yazma mekanizmasını kavrayabilme, uygulayabilme ve iletişim becerilerini öğrenilmesi önemli niteliklerdendir. Deva Koleji İlkokulun da bilginin çocuk tarafından akranları ve öğretmenleriyle etkileşim halinde yapılması, bilgiyi öğrencinin kendisinin inşa etmesi hedeflenir. İlkokul sürecinde; sürekli ve düzenli çalışma alışkanlığını, kendini ifade edebilmeyi, problem çözme ve iletişim becerilerini, bireysel farklara saygılı akademik olduğu kadar sosyal yönlerden de güçlü ve mutlu bireyler yetiştirmek öncelikli amacımızdır.
Okulumuzda öğrencilerin ilgi, ihtiyaç ve gelişim özellikleri önemsenmektedir. Öğrencilerimize modern çağın gereksinimlerine uygun nitelikte temel yaşamsal beceriler ile sonraki öğrenmeleri için temel olacak bilgi ve beceriler kazandırmak, aynı zamanda akademik olarak başarılı olmaları amaçlanmaktadır. Bu doğrultuda İlkokulumuzda zengin fiziksel imkânlar ve alanında uzman eğitim kadrosu ile nitelikli ve dinamik bir eğitim yapılmaktadır.
AKADEMİK EĞİTİM
Deva İlkokulunda, akademik ve sosyal gelişim disiplinler arası çalışmalarla desteklenir. Zafer Koleji yapılandırmacı ve iletişimsel yaklaşımı temel almaktadır. “Yapan öğrenir” ilkesinden yola çıkarak düzenlemeler yapılır. Eğitim; modern, gelişimsel, sorgulamaya ve problem çözmeye dayalı, yaparak-yaşayarak aktif öğrenmeyi benimseyen bütünleştirilmiş bir yapıda gerçekleştirilir. Öğrencilerimiz öğrenme sürecinde etkin rolleriyle daha fazla sorumluluk alırlar.
Okulumuz fiziki ortamıyla öğrencilerimizin zengin öğrenme yaşantılarına katkı sağlayacak bir biçimde düzenlenmiştir. Okulumuzda öğrenmenin her yerde ve her zaman gerçekleştiği göz ardı edilmeden sınıf içi ve dışı tüm fiziki ortamlar öğrenme ortamı olarak değerlendirilir.
Deva ilkokulunda akademik programımız, haftalık ders planlaması içinde, 1-4 arası sınıf seviyelerine uygun olarak uygulanır.
YABANCI DİL EĞİTİMİ
İlkokulumuzda nitelikli İngilizce öğretmenlerimiz ile birlikte öğrencilerimiz, İngilizceyi hayatlarının her alanında kullanmakta; hem eğlenerek hem de yaşayarak deneyimler kazanmaktadır.
Dijital kütüphanelerle okuma becerilerini desteklerken konuşma, dinleme ve yazma olmak üzere tüm dil becerilerinin de dengeli bir şekilde gelişimi için süreç ve sonuç odaklı değerlendirme yöntemleri ile bireysel gelişimlerini takip ediyor ve gerekli eğitsel tasarıları gerçekleştiriyoruz.
GÖRSEL SANATLAR
Öğrencilerimize yaratıcı düşünme, estetik duyarlılık ve sanatsal ifade becerileri kazandırmayı hedefler. Sanatın gücünü anlamalarını ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmalarını teşvik etmek üzerine odaklanır.
Görsel sanatlar etkinlikleri çocukların zihinsel, duygusal ve fiziksel gelişimini destekler. Derslerimizde MEB öğretim programları zenginleştirilmiş etkinlikler ile desteklenerek uygulanır. Ayrıca, öğrencilerin ilgi ve ihtiyaçları doğrultusunda da şekillendirilir.
MÜZİK
Öğrencilerimize müziğin evrensel dilini öğretmeyi ve bu sanatsal ifade biçimini keşfetmelerini desteklemeyi amaçlar. Müziği birleştirici, ifade edici ve öğretici bir güç olarak görmelerini teşvik etmek üzerine odaklanır.
Müzik çocuklarda birbirinden farklı pek çok becerinin bir arada gelişmesini sağlar. Dil gelişimi, sosyal, kişilik, psikomotor, zihin ve duygusal gelişimlerine açıkça katkı sağlar. Derslerimizde meb öğretim programları çeşitli müzik enstrümanları ve farklı materyaller ile zenginleştirilerek uygulanır. Müzik sınıfımızda her öğrenciye düşecek kadar gitar, öğretmenimiz eşliğinde kullanabilecekleri piyano ve bateri mevcuttur. Deva Koleji öğrencileri böylece farklı enstrümanları deneyimleme fırsatı bulmaktadır.
SPOR EĞİTİMİ
Okulumuzda hareket eğitimi olarak öğrencilerimize yüzme, dans, buz pateni ve beden eğitimi dersleri verilir.
Çocukluk döneminde başlanan spor, büyüme çağındaki çocuklar için hem bedensel sağlık ve fiziksel gelişim yönünden, hem de iyi bir kişilik oluşması ve ruh sağlığı bakımından büyük önem taşır. Spor, çocuğun disiplinli bir yaşam tarzına sahip olmasına yardımcı olur.
Bizler Deva Koleji İlkokulu olarak sadece seyreden değil, oynayan nesiller yetiştirmeyi hedefliyoruz!
PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK
Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi olarak, öğrencilerimizin kendilerini tanıma yolculuklarında onlara destek olma ve yaşayabilecekleri zorluklara erken müdahalede bulunmak amacıyla gelişimsel ve önleyici PDR yaklaşımını benimsemekteyiz. PDR birimimizin en temel amacı, öğrencilere içerisinde bulundukları gelişim döneminde ihtiyacı olan hizmetleri en iyi şekilde sağlamaktır. Bu amacımızı gerçekleştirirken okul-aile iş birliğine çok önem vermekteyiz.
Öğrencilerimize okulda ve hayatta başarılı olmaları için gereken belli beceri ve tecrübelerin kazandırılması, bütünsel ve gelişimsel PDR etkinliklerinin gerçekleştirilmesiyle mümkündür.
Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimimiz ilkokulda kendini anlama ve değerlendirme, başkalarını anlama ve kabul etme, oyun becerilerini destekleme, arkadaşlık ilişkilerini kuvvetlendirme, ifade becerilerini destekleme, duygu çeşitliliği farkındalığı, hak ve sorumluluk farkındalığı, kişisel sınırlar, mahremiyet, güçlü yönlerini fark ettirme, hayır diyebilme, olumlu iletişim ve uzlaşma, olumsuz duygularla baş edebilme, kendini tehlikelerden koruma ve yaşamını güvenli sürdürme; okulu ve çevreyi tanıma ve uyum sağlama, öğrenmeyle ilgili olumlu tutum ve beceri geliştirme, okul başarısını etkileyen faktörleri anlama, hedef belirleme, öğrenme ortamının düzenlenmesi, verimli çalışma, planlı çalışma ve tekrarın önemi, zaman yönetimi konularında çalışmalar yürütmektedir.
EĞİTİM ORTAMI VE MATERYALLERİ
Öğrencilerimiz tam donanımlı laboratuvarlarımızda öğrenme sürecindeki etkinliklerini bilim ışığında zenginleştirir ve yaparak-yaşayarak deneyimledikleri bilgileri kalıcı hale getirerek özümser.
Okulumuzda, Görsel Sanatlar Sınıfı, Fen Bilimleri Laboratuvarı, Bilişim Teknolojileri Laboratuvarı, Teknoloji Tasarım Sınıfı, Konferans Salonu, Kapalı Yüzme Havuzu, Sauna, Buhar Odası, Kapalı Spor Salonu, Voleybol Sahası, Futbol Sahası ve Masa Tenisi bulunmaktadır
OKUL İÇİ VE OKUL DIŞI ETKİNLİKLER
Milli Bayram ve Anma Törenleri: Geçmişini tanıyan ve anlayan bireyler geleceklerini doğru temeller üstüne kurabilir felsefesini benimsiyoruz. Bu nedenle okulumuzda, tarihe ışık tutmuş önemli günleri öğrencilerimizin tarihi anlamlandıracağı bir coşku ile kutluyoruz.
Kulüpler: Bireysel farklılıklara göre gelişim düzeylerine uygun olarak öğrencilerimizin kendini keşfetmesi ve bu alanlarda çalışmalar yapmasına olanak sağlayacak kulüp derslerimiz bulunmaktadır.
Gezi Faaliyetleri: Öğrencilerimiz gerçek dünyayı görme imkanı buldukları bu etkinliklerde öğretim materyalinin olduğu yere giderek, gözlem yapma ve bu materyallerin doğal yerleşimlerinde çalışma imkanına sahip olmaktadır. Böylece öğrencilerin akademik, sosyal ve davranışsal ufukların gelişimi sağlanır.
EĞİTİM SÜRECİNDE AİLE KATILIMI
“Aynı amaç ile hareket ettiğimiz ailelerimiz en büyük işbirlikçimizdir…”
Aile katılım etkinlikleri ile hem anne babanın okuldaki eğitim sürecinin farkında olması ve bu sürece dâhil olması, hem de anne, baba ve öğretmen arasında çocuk hakkında karşılıklı ve sağlıklı bir bilgi paylaşımı amaçlanmaktadır.
a. Toplantılar
a.1. Genel Akış ve İlerleyiş Toplantısı; Sene başında her şube için sınıf öğretmenleri, branş öğretmenleri, okul yönetiminin katılımıyla tanışma genel akış ve işleyiş ile ilgili detaylı bilgi ele alınır.
a.2. Branş Etkinlikleri Toplantısı; Her iki dönemde birer defa olmak üzere tüm branş öğretmenlerinin anaokulu binasında velilerle kısa süreli bireysel görüşme yapması için olanak tanınır.
b. Bireysel Veli Görüşmeleri
b.1. Sınıf Öğretmenleri İle Görüşme; Standart olarak ayda bir kez planlanan ancak öğretmen ya da veli talebi ile randevu oluşturarak herhangi bir sınır olmaksızın gerçekleşen öğretmen ve velinin çocuğun gelişim izlemesini paylaştıkları görüşmelerdir. Sınıf ve İngilizce öğretmenleri bu görüşmeleri birlikte yürütürler.
b.2. Rehberlik Öğretmeni İle Görüşme; Veli veya öğretmenin gerekli gördüğü durumlarda herhangi bir kısıtlama olmadan randevu oluşturularak yapılan görüşmelerdir.
b.3. Branş Öğretmenleri İle Görüşme; Öğretmenlerin görüşme gün ve saatlerinde randevu alarak bireysel gelişim izlemenin ve bilgi paylaşımının yapıldığı görüşmelerdir.
c. Aile Eğitim Seminerleri
c.1. Belirlenen Konularda Uzman Eğitimi; Dönem içinde ilgi ve ihtiyaçlar doğrultusunda uzmanlar tarafından yürütülen seminerler düzenlenmektedir.